Beneden - Leeuwen: Danielle

Voornaam:         Danielle                                                                    
Woonplaats:  Beneden - Leeuwen 
Opvang bij:  Gastouder
Eigen kinderen:  2 
Speerpunten:

 Ontdekken, vanuit de behoefde van het kind, interactie

Beschikbaar:  Van maandag tot en met vrijdag van 6.30 tot 19.00
Geregistreerd LRKP:  Ja

Ik ben gek op kinderen, als klein meisje riep ik al dat ik later met kinderen wilde werken. Ik heb toch even een uitstapje gewaagd naar een administratieve opleiding maar ik merkte dat dit echt niets voor mij is. Dus ben ik de MBO opleiding Jeugdzorg gaan volgen. Na deze opleiding heb ik een tijd in de kinderopvang gewerkt. Ik heb zelf twee kinderen waar ik veel ervaring mee opgedaan heb, deze kennis helpt me natuurlijk ook met het werken met de gastkinderen.  Ik vind aan kinderen heel mooi dat ze nog onbevangen naar de wereld kunnen kijken en dat ik ze kan helpen de wereld te gaan ontdekken en begrijpen. Ik hoop dat ze bij mij een tweede thuis ervaren waar alle ruimte is voor hun eigen ik.

Toen ik startte als gastouder ving ik de kinderen op in onze huiskamer, ik merkte dat ik toch ruimte en vrijheid voor de kinderen mistte. Dus toen we verhuisplannen kregen hebben we specifiek gezocht naar een huis met een aparte ruimte voor mijn gastkinderen. Deze hebben we gevonden en na een flinke verbouwing ben ik helemaal gelukkig met dit plekje. Ik heb het helemaal ingericht voor de kinderen, zodat zij zich vrij en veilig kunnen bewegen. Er zijn verschillende hoekjes te vinden, zoals een keukenhoek en een autohoek. Houten speelgoed heeft echt mijn voorkeur, daarvan kun je dan ook veel bij mij vinden. Ik heb twee aparte slaapkamers met stapelbedjes, aangrenzend aan de speelruimte. Naast een grote binnenruimte hebben we buiten ook een fantastische speelplaats. Hier staan fietsjes, auto’s en onder andere een glijbaan. Genoeg te ontdekken bij ons dus.

Ik werk sinds kort met het VVE programma KIKI. Met behulp van de beer KIKI voer ik activiteiten uit die bij de kinderen vier ontwikkelingsgebieden stimuleren:  motoriek, sociaal-emotionele ontwikkeling, spraak & taal en rekenprikkels. De thema’s zijn zo geschreven dat de beer interactie met de kinderen uitlokt. Daarnaast ben ik ook bewust van de behoeften van het kind, ik probeer zoveel mogelijk vanuit het kind te werken. Daarbij let ik op de leeftijdsfase, de ontwikkelingen en de uitdagingen die daarbij horen. Maar ook hou ik rekening met de voorkeuren van een kind, ik verplicht een kind tot niets maar zoek naar een passende activiteit.

Ik vind het heel fijn om met de vraagouders een goede communicatie te hebben waarbij de speerpunt heldere afspraken en een goede samenwerking zijn.