Ingen

Voornaam:         Monique
Woonplaats:  Ingen
Opvang bij:  Gastouder
Eigen kinderen:  2 meiden geboren in 2018 en 2019
Speerpunten:  Kinderen mogen leren ontdekken
Beschikbaar:  Maandag tot en met vrijdag
Geregistreerd LRKP:  Ja

Ik heb mijn studie Sociaal Pedagogisch Hulpverlener afgerond en heb toen gewerkt met kinderen met een beperking. Erg leerzaam, omdat je daarin juist de kleine aspecten van de ontwikkeling van een kind tegen komt. Ik heb jarenlang (15jaar) opgepast op kinderen in de leeftijd van 1 t/m 14 jaar. Nu sinds 2018 en 2019 heb ik zelf kinderen en vind ik het heerlijk hun te kunnen zien opgroeien en ontwikkelen..

De pure eerlijkheid en emoties die kinderen met zich meenemen, maakt dat ik zo graag met kinderen werk. Zijn ze blij, boos of verdrietig alles mag er zijn en geuit worden. Ik vind het heerlijk om te zien wat een kind soms onderneemt en wat voor fantasie ze hebben, maar ook wat een wijsheid ze al gebruiken. Ik vind het leuk om dingen te ondernemen met ze. Lekker naar buiten, naar de kinderboerderij en speeltuin die naast ons huis is. Maar ook binnen lekker spelen of themagericht aan de gang te gaan met knutselen. Of met de allerkleinste lekker op de grond te gaan liggen en lekker te brabbelen.
Wat ik vooral belangrijk vind binnen mijn opvang is dat kinderen 'mogen leren ontdekken'. Dit door het kind te volgen en aan te sluiten bij zijn of haar behoefte. Maar ook om veiligheid te bieden, want ieder kind heeft behoefte aan gezelligheid, maar ook om getroost te worden wanneer het verdrietig is of om gewoon lekker zichzelf te kunnen zijn.

Qua ontwikkeling vind ik alles  heel belangrijk, maar vooral de kleine dingen leren waarderen. Wat een kind WEL kan. Wat een kind nog niet zo goed kan, kan worden gestimuleerd. En maken we er een groot feestje van als het dan wel lukt! Ik vind de ontwikkeling van een kind een enorm groot begrip. Zoveel verschillende aspecten en allemaal even belangrijk. Ik vind het vooral belangrijk dat een kind er mag zijn en hij mag leren ontdekken en zichzelf daardoor kan verder ontwikkelen

Wij wonen vrijstaand. Aan de voorkant van het huis hebben wij een afgesloten tuin waarin de kinderen even lekker kunnen rennen/spelen. In huis zelf hebben wij een speciale ruimte voor de opvang. Hier kunnen kinderen knutselen, spelen, eten etc. Daarnaast hebben we een woonkamer, met nog meer speelmogelijkheden. Waar eventueel ook even tv gekeken kan worden om tot rust te komen op een regenachtige dag bijvoorbeeld. De kinderen slapen boven in een ledikant.

In  samenwerking met de vraagouders hou ik van duidelijke afspraken, zodat we weten waar we aan toe zijn. Maar daarnaast ook gewoon een gezellig contact. Eerlijkheid stel ik hierbij erg op prijs. Als er iets aan de hand is of dat je iets anders wil zien in de regels die ik hier heb, vind ik dat we daar over kunnen praten. Het gaat natuurlijk om jullie kinderen.