Ochten

Voornaam:         Willeke                                                                
Woonplaats:  Ochten 
Opvang bij:  Gastouder
Eigen kinderen:  2 
Speerpunten:  Leren om samen te spelen en daarin jezelf durven zijn
Beschikbaar:  Maandag en woensdag
Geregistreerd LRKP:  Ja

 

Eindelijk maak ik de stap om als gastouder aan de slag te gaan. Ondanks dat ik een ontzettend leuke baan in de ouderzorg heb verlang ik naar het werken met kinderen. Al van jongs af aan ben ik bezig geweest met kinderen, ik heb heel veel opgepast bij mijn neefjes en nichtjes. Daar heb ik altijd veel plezier aan beleefd waardoor ik uiteindelijk ook een zorg- en welzijnsopleiding ben gaan volgen. Tijdens deze opleiding heb ik een tijd stage gelopen bij een van de andere Gastouder bij Klik. De volgende stageperiode was in de Ouderzorg, daar mocht ik na de opleiding direct aan de slag. En nu kan ik deze baan gaan combineren met het gastouderschap, ik heb er zin in.

Ik word enorm blij van de gezelligheid die kinderen met zich meebrengen, elke dag is anders. Ze zijn ondernemend en ik hou ervan om lekker samen bezig te zijn maar ook om van een afstandje de kinderen te bekijken in hun spel. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen leren om goed met elkaar om te gaan, samen spelen en samen delen. Daarnaast hoop ik dat ik de kinderen zoveel veiligheid kan bieden dat ze zichzelf durven te zijn en dat het als een tweede thuis voelt. Op die manier hoop ik een leuk clubje kinderen bij elkaar te krijgen waarmee we spelenderwijs met en van elkaar gaan leren. Ik ben als persoon heel zorgzaam en geduldig, wat goed van pas komt met die kleintjes.

We wonen in Ochten in een mooi huis met een ruime woonkamer die we verlengd hebben met een afsluitbare veranda. Daardoor kunnen we maximaal van buiten genieten, in de tuin is er nog genoeg ruimte om te spelen en te fietsen. Daar zijn ook onze vogels en konijn te vinden. Op zolder hebben we een speciale ruimte gemaakt wat gaat dienen als slaapkamer voor de gastkinderen, een fijn eigen en rustig plaatsje om bij te komen van alle avonturen.

Uiteraard nodig ik vraagouders van harte uit om live kennis te komen maken. Ik zou het heel fijn vinden dat er een mooie vertrouwensband ontstaat met de ouders en dat we een makkelijke omgang met elkaar kunnen hebben. Ik hoop ze alle vertrouwen te kunnen geven waardoor ze hun kinderen met een gerust hart bij mij achterlaten.