Gastouder met meer dan 10 jaar ervaring

Voornaam:         Asselien
Woonplaats:  Randwijk
Opvang bij:  Gastouder
Eigen kinderen:  3 Volwassen kinderen
Speerpunten:  Bij een zorgboerderij en meer dan 10 ervaring als gastouder
Beschikbaar:  In overleg op maandag tot en met donderdag
Geregistreerd LRKP:  Ja

Ik heb zelf 3 kinderen groot gebracht, in de bejaardenzorg gewerkt en toen gestart met oppassen op een buurjongen. Dit is uitgegroeid tot mijn eigen Gastouderopvang, in onze gezellige woon- en bijkeuken. Ik doe dit al sinds 2008 via Gastouderbureau Klik, ik heb tot nu toe 34 kinderen mogen ontvangen bij mij thuis. Daar hebben de kinderen alle ruimte om te spelen en ontdekken. Aan speelgoed geen gebrek, voor alle leeftijden is er iets te vinden. Ook vind ik het heerlijk om samen met de kinderen aan de grote keukentafel te puzzelen, spelletjes te doen of gewoon even lekker te kletsen. Onze papegaai bekijkt alles vanuit zijn afgeschermde kooi en klets regelmatig mee.

Ik vind het geweldig om te zien hoe de ontwikkeling van de kinderen verloopt, daar bied ik hen de helpende hand bij. De baby’s ontvangen veel knuffels, niet alleen van mij maar ook van de andere kinderen. Dat samen opgroeien vind ik erg mooi om te zien, ze leren veel van elkaar en ook hoe ze met elkaar om horen te gaan. Ik let er goed op dat de kinderen rekening houden met elkaar en dat ze zich veilig in de groep voelen.

Mijn man heeft een zorgboerderij, dus er is van alles rondom ons huis te zien. Zo lopen er onder andere in de wei alpaca’s, schapen en geiten. Aangrenzend aan de woonkeuken is er een fijne afgezette tuin, al springend op de trampoline kijk je uit op alle dieren.

Met de ouders heb ik een prettige samenwerking en open communicatie. Samen zorgen we ervoor dat de kinderen zich prettig en thuis voelen.