Lisette maakte de overstap naar gastouder

Mijn nieuwe leven als gastouder!

Wel eens afgevraagd of gastouder zijn iets voor jou is? Ik heb afgelopen maart eindelijk deze stap gezet. En ik ben tot nu toe elke dag blij dat ik deze keus gemaakt heb. 

Wat is er dan zoveel leuker aan om als gastouder te werken dan op een kinderdagverblijf?

Voor mij is het o.a. dat je echt het vaste gezicht bent voor de groep ouders en kinderen. En dat je onafhankelijk bent. Het werken met kinderen is leuk maar zoveel leuker als je het vanuit deze verbondenheid met de kinderen kan doen. Doordat je de kinderen (en de ouders) zo goed leert kennen kom je er steeds meer achter waarbij je het kind kan ondersteunen m.b.t. zijn/haar ontwikkeling. En het leuke is, binnen de pedagogische grenzen, en in overleg met de ouders kan je het gewoon gaan doen! In plaats van altijd alles moeten overleggen met je collega. Wat ik bijvoorbeeld heerlijk vind is dat als de kinderen aan het spelen zijn ik zonder overleg een half uurtje later kan gaan eten. Of om lekker naar de speeltuin te gaan. Heel fijn om van je programma af te kunnen wijken in overleg met jezelf.

Nadelen zijn er natuurlijk ook, tijd voor jezelf tijdens de pauzes lukt vaak niet. Het zijn lange dagen. Je begint vroeg en kan pas stoppen nadat alle kinderen zijn opgehaald en de boel weer aan kant is.

Ook ben je ondernemer met alles wat daar bij hoort.

Maar al met al zou ik het voor geen goud willen missen.

Door: Lisette Snoek

Liz’ Happy Kidz (Opheusden)

https://www.lizhappykidz.nl/